چه زمانی سهام را بفروشیم؟

اگر خرید یا زمان آن اشتباه بود ،کی سهم را بفروشیم؟
سوال این است که، چه زمانی سهام را بفروشیم؟ این بسیار مهم است که بدانید چه وقت سهام را بفروشید. در ورزش، تیمی که فقط حمله کند و چیزی از دفاع نداند به ندرت برنده خواهد بود. بدون دفاع خوب امکان برنده بودن در درازمدت وجود ندارد.
در بازار بورس اگر از روشی مشخص و روشن برای حفاظت از پول خود برخوردار نباشید، مطمئناً برنده نخواهید بود. ممکن است تعجب کنید ولی با سرمایهگذاری در سهام شما با زنجیره ای پایان ناپذیر از اشتباهات در زمینه خرید و زمان خرید سهام مواجه خواهید شد.
تصمیمات اشتباه منجر به زیان شده و حتی ممکن است همه چیز را خراب کند . اینکه چقدر باهوشید و یا چقدر اطلاعات دارید اهمیتی ندارد چون باز هم ممکن است اشتباه کنید. در عمل شما فقط در نیمی از معاملات خود سود خواهید کرد.
رمز موفقیت برنارد باروخ در بازار
برنارد باروخ یکی از فعالان مشهور بورس و مشاور امین رئیس جمهور آمریکا می گوید: اگر یک سفته باز نیمی از معاملاتش را درست انجام دهد سود خوبی کسب خواهد کرد. وی اگر بداند چه زمان باید جلوی زیان بیش از حد را بگیرد، حتی اگر سه یا چهار معامله از ده معامله را درست انجام دهد بازهم سود می کند.
من سالها پیش حسابی را مدیریت می کردم و درستی حرف فوق بر من ثابت شد. در سال ۱۹۶۲ بازار ۲۹ درصد سقوط کرد و ما فقط در ۳۳ درصد معاملات خود موفق بودیم .در پایان سال توانستیم سود کنیم زیرا سود معاملات صحیح، دو برابر زیان معاملات اشتباه بود.
در کل رمز موفقیت در بازار این است که اگر معامله شما اشتباه بود، کمترین زیان ممکن را متحمل شوید.
به عبارت دیگر برای موفقیت باید هر وقت که متوجه اشتباه شدید، هر چه سریعتر سهام را فروخته و زیان خود را متوقف سازید.
چگونه بفهمید که اشتباه کرده اید؟
ساده است، قیمت سهم به پایین تر از قیمت خرید شما برسد! هرچقدر قیمت سهام خریداری شده کمتر از هزینه خرید آن شود، هم احتمال اشتباه کردن شما زیاد میشود و هم بهای بیشتری برای اشتباه باید بپردازید.
چه زمان زیان کردهایم ؟
وقتی میگویید نمیخواهم سهم را بفروشم چون نمیخواهم زیان کنم، انگار خواسته شما اثری بر شرایط دارد. سهم نمی داند شما که هستید و به خواسته های شما نیز توجهی ندارد.
علاوه بر این شما فکر میکنید با فروش سهم زیان می کنید، در حالی که با فروش شما زیان نمی کنید شما همین الان زیان را متحمل شده اید! اگر فکر می کنید تا زمانی که سهم را نفروشید زیان نکردهاید ،خودتان را گول میزنید.
مثال:
برای مثال شما اگر ۱۰۰ عدد از سهمی را داشته باشید که امروز ۲۸ دلار قیمت دارد ولی شما آن را ۴۰ دلار خریده اید، شما در حال حاضر ۱۲ دلار زیان کردهاید چه سهم را نگهدارید و چه بفروشید.حتی اگر سهم را نفروشید با کاهش قیمت آن، زیان خواهید کرد پس بهتر است زودتر سهم را فروخته و پول نقد به دست آورید.
تصمیم بی طرفانه
اگر پول در حسابتان باشد بهتر و بی طرفانه تر از حالتی تصمیمگیری میکنید که سهمی زیان ده دارید و در مورد آن نگرانید .به هر حال همیشه سهام دیگری وجود دارند که شما می توانید زیان خود را با آنها جبران سازید.
توصیه دیگری در مورد چه زمانی سهام را بفروشیم؟ وجود دارد. فرض کنید شما این سهم را ندارید و به جای آن ۲۸ دلار پول در بانک دارید. از خودتان بپرسید آیا این سهم را با ۲۸ دلار پول موجود در بانک میخرید؟ اگر جواب منفی است پس چرا سهم را نگه داشته اید؟
از خودتان بپرسید آیا این سهم را با ۲۸ دلار پول موجود در بانک میخرید؟ اگر جواب منفی است پس چرا سهم را نگه داشته اید؟
چه زمانی سهام را بفروشیم؟
سرمایهگذاران حقیقی باید برنامه ای دقیق و سفت و سخت برای محدود کردن زیان هر سهم به حداکثر ۷ تا ۸ درصد قیمت تمام شده آن اتخاذ نمایند.
در مورد سرمایه گذاران نهادی از آنجا که حجم خرید ها بالا بوده و تنوع زیاد سبد،خطر سرمایهگذاری را کاهش میدهد از قاعده فوق پیروی نمی شود. این مزیت بزرگی است که شما به عنوان سرمایهگذار حقیقی بر سرمایه گذار نهادی برخوردارید. پس از آن بهره مند شوید.
صحبت من این است که اگر قیمت سهم به ۷ تا ۸ درصد کمتر از قیمت خرید رسید، آن را بفروشید. اگر سهم شما رشد کرد و سود کردید می توانید بازه فوق را افزایش دهید و اجازه دهید سهم بیش از ۷ تا ۸ درصد نوسان کند. به صرف اینکه سهمی ۷ تا ۸ درصد از حداکثر خود کمتر شده آن را نفروشید.
مطالعه بیشتر: در بورس نوسانگیری کنیم یا سرمایه گذاری
سرعت در فروش سهام زیان ده
وقتی جرالد ام لوئب فقید از ای اف هاتون آخرین کتاب خود را در این مورد مینوشت فرصتی پیدا شد تا من در دفتر خود با وی در این مورد بحث کنم که چه زمانی سهام را بفروشیم؟ . وی در اولین کتاب خود با نام نبرد برای بقای سرمایه گذاری از فروش سهم در صورت افت ۱۰ درصدی دفاع کرده بود.
من به دلیل کنجکاوی از وی پرسیدم آیا خودش از نظریه ۱۰ درصد پیروی می کند؟وی گفت : من خیلی زودتر از آنکه به ۱۰ درصد برسد سهم را می فروشم. بیل استروپ رئیس شرکت مشاوره استروپ در آتلانتا پیشنهاد کرد در قاعده ۱۰ درصد کمی بازبینی صورت گیرد. وی پیشنهاد کرد سرمایهگذاران نهادی در صورت افت قیمت سهم به میزان ۵ درصد نیمی از سهام خود و در صورت رسیدن به ۱۰ درصد بقیه سهام خود را بفروشند.
قاعده ۷ تا ۸ درصد زیر قیمت خرید
همچنین به یاد داشته باشید قاعده ۷ تا ۸ درصد زیر قیمت خرید، محدوده مطلق است؛یعنی با رسیدن به این قیمت دیگر نباید تأمل کنید. نباید چند روز دیگر صبر کرده و منتظر اتفاقات دیگر بمانید.با رسیدن به این قیمت باید سهم به طور خودکار و با قیمت بازار فروخته شود.
اینکه قیمت سهم شما ۷ تا ۸ درصد کمتر از قیمت خرید شده دلیل شما برای فروش بوده و به هیچ دلیل دیگری نیاز ندارید.در چنین شرایطی نباید تحت تاثیر هیچ مسئله دیگری قرار گیرید.
کلام آخر با شما
برای حفظ پولی که به سختی به دست آورده اید پیشنهاد می کنم زیان خود را به ۷ تا ۸ درصد محدود سازید. اگر شما با سرعت و دقت از قاعده فوق پیروی کنید ،میانگین زیان شما کمتر و در حد ۵ تا ۶ درصد خواهد بود.
قاعده ای وجود ندارد که شما باید صبر کنید تا هر سهم با افت ۷ تا ۸ درصدی مواجه شده و سپس آن را بفروشید. در مواقعی ممکن است احساس کنید بازار با مشکل مواجه شده و خرید شما اشتباه بوده است. در نتیجه شما می توانید سهم خود را خیلی زودتر و حتی با افت ۱ تا ۲ درصدی نیز بفروشید.
برگرفته از کتاب جی اونیل
42000
دیدگاهتان را بنویسید