در روانشناسی سرمایه گذاری چه باید بیاموزیم؟

آنچه از روانشناسی باید بدانیم
یک تصویر ساده :
به طور سنتی، آموزه رایج در علوم مالی این ایده را که روانشناسی سرمایه گذاری شخصی فرد میتواند در تصمیمات سرمایهگذاری نقش داشته باشد، را رد کرده است. در طول سه دهه گذشته، رشته مالی بر اساس دو فرضیه زیر تکامل یافته است:
۱. افراد تصمیم های عقلایی می گیرند.
۲. افراد در پیش بینی های خود درباره آینده، بدون تورش1 رفتار می کنند.
با فرض اینکه افراد بر اساس مهمترین علایقشان رفتار می کنند، رشته مالی توانسته ابزارهای قدرتمندی برای سرمایهگذاران ایجاد کند. برای مثال، سرمایه گذاران می توانند از تئوری مدرن مدیریت پرتفوی در جهت کسب بالاترین بازده ممکن مورد انتظار در سطح ریسک قابل قبول، استفاده کنند. مدل های قیمت گذاری (مانند مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای، تئوری قیمت گذاری اختیار معامله) میتوانند به ارزش اوراق بهادار کمک کرده و ارائه دهنده دیدگاهی در مورد ریسک و بازده مورد انتظار باشند.
اقتصاددانان مالی اکنون پی برده اند که سرمایهگذاران میتوانند غیر منطقی باشند. در واقع، خطاهای تصمیمگیری سرمایهگذاران میتواند بر عملکرد بازار ها تاثیر گذار باشد.مهم تر از همه اشتباهات استدلالی افراد، سرمایهگذاری شان و در نهایت ثروتشان را تحت تأثیر قرار میدهد. سرمایه گذارانی که هنوز به ابزارهای مدرن سرمایهگذاری اعتقاد دارند، اگر به تورش های روانی اجازه کنترل بر تصمیماتشان را بدهند باز هم شکست خواهند خورد .
آموزش روانشناسی سرمایه گذاری چه کمکی به ما خواهد کرد
۱.با بسیاری از تورش های روانی موثر بر تصمیمگیری آشنا می شویم .
۲.از تاثیر این تورش ها بر تصمیمات سرمایهگذاری آگاه می شویم.
یک تصویر ساده از اشتباهات استدلالی مغز
یک نمونه از اشتباهات استدلالی مغز خطای دید است این توهم را در شکل زیر با دو خط افقی ملاحظه می کنید.
به نظر شما کدام خط بلندتر است؟
در واقع، اندازه هر دو خط برابر می باشند. دوباره نگاه کنید. با اینکه اکنون می دانیم که دو خط افقی از نظر طول با هم برابرند، اما هنوز خط پایینی بلندتر به نظر میرسد. تنها با شناخت توهم، نمی توانید آن را حذف کنید. با این حال، اگر بایستی بر اساس این خطوط تصمیمات اتخاذ کنید، و بدانید که این، یک توهم است و در اجتناب از اشتباهات به شما کمک خواهد کرد.
یک نکته بسیار مهم این است که مغز انسانها مثل یک کامپیوتر عمل نمیکند.. اما غالباً پردازش اطلاعات را از طریق میانبر ها و فیلترهای عاطفی در زمان تحلیلی کوتاه تری انجام می دهد.
دانش مالی رفتاری
حتی با ذکاوت ترین افراد تحت تاثیر تورش های روانی قرار میگیرند، اما دانش مالی سنتی این ارتباط را در نظر نگرفته است. دانش مالی سنتی فرض میکند که افراد “عقلایی” هستند و بیانگر نحوه رفتار افراد به منظورافزایش ثروتشان است.
مطالعات دانش مالی رفتاری نشان داد که مردم چگونه در زمینه مالی، رفتار میکنند. مخصوصاً بررسی شد که روانشناسی چطور بر تصمیم گیری های مالی، شرکت ها و بازارهای مالی تأثیر می گذارند. سرمایهگذاری که واقعاً این تورش ها را درک کند، برای ابزارهای مالی سنتی نیز ارزش زیادی قائل خواهد شد.
در پست های بعدی این تورش های روانی را به طور کامل توضیح میدهیم.
“نوشته های فوق بر اساس دیدگاه جان نوفسینگر(نوفینگر) است.”
پاورقی:
1.تورش در حالت عام به معنی تمایل به طرفداری از یک نظریه یا قضیه، بدون بررسی درستی یا نادرستی آن می باشد.در مالیه رفتاری، تورش اشاره به خطای سرمایه گذاری دارد که تصمیم گیرندگان مالی با توجه به ویژگی های شخصیتی و رفتاری خود، مرتکب آن می شوند.
این مطالب رو هم ببین :
تحریف ادراکی و اثر آن بر معامله
42000
دیدگاهتان را بنویسید